Zomersluiting afgeschaft

KindZijn schaft de zomersluiting af!

Vanaf 2019 kent KindZijn geen zomersluiting meer, wat inhoudt dat er opvang over de gehele 6 weken zomervakantie mogelijk is.
Zomervakantie open = dus 51 weken in het jaar open!

Neem contact op met Sandra (zie Contact) voor de mogelijkheden en verdere informatie.

Meivakantie

We hebben weer twee heerlijke weken meivakantie achter de rug. Nu rust en regelmaat weer zijn wedergekeerd is het altijd leuk om even terug te blikken naar de leuke dingen die we allemaal hebben gedaan de afgelopen twee weken.

De week begon goed met het mooie weer, waardoor we lekker buiten hebben kunnen spelen met o.a; water, zand, de skelter, schommels en nog veel meer. Nadat we van het weer hebben genoten was het donderdag tijd voor een heerlijke dag in het Haarlemmermeerse bos. Met een grote tas vol ballen, rackets, kleedjes en natuurlijk een lekkere lunch zijn we naar het bos gereden. Daar aangekomen mochten de kinderen zelf kiezen wat ze wilde gaan doen en hebben we geklommen, geklauterd, gevoetbald, gerend en gesprongen. Na anderhalf uur druk gespeeld te hebben zijn we met z’n alle gaan picknicken op het gras om daarna weer lekker te ravotten. Tegen een uur of drie zijn we moe maar voldaan terug gegaan naar de opvang, om daar nog buiten te spelen of binnen te relaxen met een filmpje.

Op vrijdag zijn we in de stint gesprongen en met een klein clubje richting de geitenboerderij gegaan. Onderweg kwamen we een mooi veld tegen waar we even lekker hebben gespeeld en een broodje hebben gegeten, om daarna de weg naar de geitenboerderij te vervolgen. Het was een heerlijke middag die we hebben afgesloten met een heerlijk ijsje 🙂

De tweede week bestond alleen uit maandag, dinsdag en woensdag i.v.m Hemelvaartsdag. Maandag hebben we dan ook voornamelijk op de groep of buiten met het water gespeeld. Dinsdag werden de kinderen al vroeg op de opvang verwacht, terwijl Geraldine de rest van de broodjes smeert en inpakt, smeert Susana de kinderen in en doet ze een hen bandje om. Nog even plassen….. en stipt om 10.00 uur waren we klaar voor vertrek naar Oud Valkeveen. Daar hebben we van alles gedaan, van achtbaan of de bijtjes tot glijbaan en van theatershow tot ballenbak of schommelschip voor iedereen was er wel wat te doen. Rond 12.30 hebben we een mooi plekje in de schaduw opgezocht om even te lunchen, en nadat ons buikje vol zat hebben we nog heerlijk gespeeld. Tegen het einde van de middag zijn we vermoeid terug gekeerd naar de opvang waar we nog even van het weer hebben genoten.

Ook woensdag zat het weer mee en hebben we gedaan wat we het liefste doen namelijk lekker ravotten in de bossen van KindZijn en spelen met water en zand om zo een fijne meivakantie af te sluiten en te genieten van een extra lang weekend.

 

Geraldine is getrouwd!

24 maart was het dan eindelijk zover, de bruiloft van Geraldine met haar Lesley!

Wat voorspeld was als een grijze dag, kwam in het begin van de middag toch de zon achter de wolken vandaan en werd het uiteindelijk een prachtige zonnige en droge dag.
Om 19.30 uur hebben Geraldine en Lesley elkaar het ja-woord gegeven om het daarna groots te vieren met familie en vrienden.
Alle kinderen hadden een portret gemaakt van zichzelf met lieve woorden erbij voor het bruidspaar. Sandra en Susana hadden de eer om deze op de avond te overhandigen namen alle kinderen.

Herfstvakantie

De herfstvakantie zit er voor de meeste kinderen alweer op, wat hebben we het weer leuk gehad! Iedereen heeft zich weer kunnen opladen voor de komende weken.

Het weer zat in het begin van de week niet echt mee, het was echt herfstweer, maar daar trokken wij ons niks van aan! Na maandag een dagje op de opvang te zijn gebleven en lekker te hebben geknutseld en gespeeld was het dinsdag tijd voor een heerlijk dagje naar het bos. Met een ingepakte lunch en bewapend met regenlaarzen en regenjassen zijn we om 11.00 uur in de Stints gesprongen en naar de geitenboerderij gereden. Vanaf daar zijn we na een rondje door het doolhof het bos in gewandeld en hebben we kastanjes gezocht. Wat lagen er nog een hoop, iedereen had zijn eigen tasje en kon zo de kastanjes verzamelen om ze mee naar huis te nemen. Na ander half uur zoeken en een lekkere lunch zijn we verder gelopen, lekker door de bossen struinen en klimmen en klauteren over en in de bomen. Bij het groot kinderbad zijn we nog even gestopt om in de speeltuin te spelen en om 15.00 uur was het weer tijd om richting de Stints te wandelen en terug te gaan naar de opvang. Op de opvang was iedereen moe en voldaan en was er nog een beetje tijd om te tekenen, spelen of een filmpje te kijken.

Op woensdag was het weer al iets opgeknapt en stond er weer wat leuks op de planning! ‘s Morgens was er tijd om te spelen en na de lunch zijn we naar de Bloemenpluktuin geweest. Bij de Bloemenpluktuin mochten de kinderen pompoenen uithollen en snijden tot mooie, enge of grappige gezichten. De pompoenen werden door iemand van daar opengesneden en daarna mocht iedereen zijn eigen gezichtje erop tekenen. Daarna kon het leegscheppen beginnen en dat bleek nog een heel karwei! Als de pompoen leeg was lagen er speciale mesjes waarmee je het gezichtje kon uitsnijden. Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag en met af en toe een beetje hulp kwamen de mooiste creaties tot leven.
De kinderen die na een tijdje klaar waren konden lekker gaan spelen in de speeltuin of boomhut en zo wachten tot iedereen klaar was. Om 16.00 uur was iedereen klaar en zijn we met een hoop mooie pompoenen rijker terug gekeerd naar de opvang waar al een aantal ouders op ons stonden te wachten.

Donderdag en vrijdag waren twee dagen waarin we niks gepland hadden en we op de opvang bleven. Het weer was helemaal opgeknapt en er was af en toe zelf een zonnetje te zien. De kinderen konden heerlijk hun eigen gang gaan op de opvang met wat zij het aller leukste vinden en omdat het lekker weer was betekende dat voor veel kinderen buitenspelen!

Ouderavond

Vrijdag 22 september was het weer zover, de jaarlijkse ouderavond van KindZijn. Dit jaar met als toevoeging een ouder-kindvoetbalwedstrijd. In de weken voor de ouderavond konden de kinderen die het leuk vonden zich opgeven om samen met papa, mama of beide ouders deel te nemen aan de wedstrijd.

Om 17.00 uur begin de wedstrijd en bleken sommige ouders nog wel fanatieker dan de kinderen! Maar de kinderen lieten zich niet kennen en stonden hun mannetje tegen al die grote volwassenen met als eindresultaat een mooie 6-4 overwinning voor de kinderen!

Om 18.00 uur begon de ouderavond en wat was het fijn om te zien dat er zo veel ouders waren gekomen! Er werd afgetrapt met een welkomstwoordje van Sandra die werd vervolgd met optredens van Vera, Keleigh, Celine en Philhène aan elkaar gepraat door Filippa. Dit werd afgesloten met een groot applaus van alle ouders en kinderen.
Inmiddels was de barbecue warm en was het tijd voor een lekker hapje eten. KindZijn verzorgde de drankjes en het vlees en een aantal ouders en kinderen hadden overheerlijke salades, taarten, koekjes, sushi en andere lekkernijen gemaakt voor erbij. Wat zag het er allemaal lekker uit!
Tijdens en na het eten was er tijd om gezellig met elkaar te kletsen en om de mooie fotoboeken met foto’s en tekeningen van de kinderen en hun periode op KindZijn te bekijken.

Rond 20.30 uur liep de ouderavond op een einde en was het voor ons tijd om op te ruimen en alles klaar te maken voor een nieuwe week. Wij willen iedereen via deze weg bedanken voor jullie komst, gezelligheid en de overheerlijke salades, taarten, broodjes en andere lekkernijen!

KindZijn heeft er een nieuw e-mailadres bij!

Sinds woensdag 4 oktober heeft KindZijn er een nieuw e-mailadres bij en dit e-mailadres is speciaal voor jullie! Hebben jullie iets leuks te vertellen, bijvoorbeeld de geboorte van een broertje of zusje, heb je binnenkort een optreden waar je graag iedereen voor uit wilt nodigen of heeft u een mooi artikel wat het delen waard is? Laat het ons weten via nieuws@kindzijn.com en dan zetten wij het op de website!

Stints

Hebben jullie ze al gezien?
Sinds 25 september 2017 rijden we met deze Stints door Amstelveen om de kinderen op te halen uit school.
Door het toenemende aantal kinderen kunnen wij niet altijd meer met één auto alle kinderen meenemen van de scholen en gebruiken we nu de Stints. Per Stint kunnen we wel  10 kinderen meenemen! Met mooi weer kunnen we zonder kap rijden en met regen zitten de kinderen droog. Wat wil je nog meer?!
De kinderen vinden het in ieder geval een groot succes!

Uitstapjes in de meivakantie!

 

De meivakantie! Technisch gezien was het nog helemaal geen mei en was het weer nog een beetje voorzichtig, maar de vakantie was aangebroken! En dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes maken met de kinderen. We hebben ons de hele vakantie weer uitstekend vermaakt. Extra leuk waren onze uitstapjes naar de geitenboerderij in het Amsterdamse bos en het Dierenpark in Amersfoort.

Naar de geitenboerderij!

Op maandag zijn we naar de geitenboerderij geweest in het Amsterdamse bos. De route naar de boerderij is net zo’n feestje als de boerderij zelf. Lekker klimmen en klauteren en onderweg kom je van alles tegen. Op de geitenboerderij hebben we gestruind tussen de jonge geitjes en gespeeld in de speeltuin.

Dierenpark Amersfoort

Donderdag verzamelden we stipt om 9:00 ‘s ochtends op BSO KindZijn. De lunch stond al klaar, dus na een lekkere cracker en wat drinken achter de kiezen, konden we gelijk op weg naar Dierenpark Amersfoort. En niet zomaar een dierentuin, nee.. een dierenpark waar we de dieren van héééél dichtbij konden bewonderen. Soms konden we zelfs over de dierenverblijven heen klimmen en via de glijbaan weer naar de uitgang glijden. De kinderen hadden zichtbaar plezier.

 

 

Buitenspelen bij KindZijn Amstelveen

Buitenspelen

Het wordt weer heerlijk lekker weer! De dagen dat we langer buiten kunnen spelen, zijn eindelijk aangebroken. De kinderen gaan lekker hun eigen gang en kunnen doen wat ze het allerleukst vinden. Buitenspelen!

 

Zwerkbal bij KindZijn Amstelveen

Zwerkbal

Zo spelen de grote kinderen vandaag met elkaar een potje zwerkbal op het voetbalveld. De anderen zijn gezellig aan het schommelen, zandtaartjes bakken en bomen klimmen. Of natuurlijk lekker op het terrein aan het fietsen en skelteren. Noem het maar op! Kortom de kinderen vervelen zich geen moment.

 

Zandtaartjes bakken bij KindZijn Amstelveen

 

Bomen klimmen bij KindZijn Amstelveen

 

Zwerkbal bij KindZijn Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf Amstelveen

Plekjes vrij bij Jillz Kinderdagverblijf!

KindZijn heeft een nauwe samenwerking met Jillz Kinderdagverblijf. Jillz is gevestigd op de Lindenlaan in Amstelveen, een kwartiertje lopen vanaf onze vestiging op de Sportlaan. Het is een kleinschalige opvang waar maximaal 16 kindjes op de groep zitten. Jillz is lange tijd vol geweest, maar er zijn nu weer plekjes beschikbaar voor kinderen van 0 tot 4 jaar!

De voordelen van Jillz

  • Jillz kinderdagverblijf heeft 1 kleine verticale groep, waar elke dag 3 tot 4 pedagogische medewerkers op zitten. Er is daardoor veel persoonlijke aandacht en zorg voor ieder kind. Zijn of haar ontwikkeling kan daarmee goed in de gaten worden gehouden. Maar het zorgt er ook voor dat ieder kind het altijd naar zijn of haar zin heeft en niemand achter blijft. Lees kort over de oprichting van Jillz.
  • Omdat er geen grote wisselingen zijn in kinderen en leidsters, kennen alle kinderen elkaar en de leidsters persoonlijk. Hierdoor biedt Jillz een fijn en betrouwbaar tweede huis.
  • Het kinderdagverblijf is al 8 jaar op rij klachtenvrij én zonder één GGD overtreding. Bekijk de klachtenvrijbrievenOf lees de referenties van ouders!
  • Naast het VVE-programma Peuterplein, heeft Jillz in 2016 ook een Peuterplus groep gestart. Kinderen van (bijna) 3 tot 4 jaar leren tijdens de Peuterplus activiteiten op spelenderwijze leuke nieuwe uitdagingen. Lees meer over Peuterplus!
  • Daarnaast is Jillz tegenwoordig nog langer open, van 7.30 uur ‘s morgens tot 18.15 ‘s avonds. Dat biedt ouders meer ruimte om hun kindjes te halen en te brengen. Bekijk het gehele dagschema!
  • Jillz heeft een steamer aangeschaft! Daarmee wordt er 2x per week een gezonde warme maaltijd bereid met natuurlijke en verse ingrediënten. Duik in het voedingsbeleid!
  • Een andere leuke ontwikkeling is dat de tuin wordt aangepakt. Jillz gaat meer doen met groen en aandacht besteden aan alles wat groeit en bloeit! Zo hebben ze deze week een kruidentuintje geplant met de kinderen. Lees het nieuwsbericht erover!
  • Zit de grote broer of zus op de BSO van KindZijn? Dan heb je nog extra voordeel met onze haal- en brengservice. Wij halen je oudere kind op van school en brengen hem aan het eind van de dag naar Jillz. Zo kun je beide kindjes ophalen op één locatie.

 

Baby bij Jillz Kinderdagverblij-Amstelveen

 

Jillz en KindZijn

Al sinds 2013 werken BSO KindZijn en Jillz Kinderdagverblijf nauw samen. Het voornaamste doel van deze samenwerking is om kinderen een vertrouwde doorloop te bieden voordat ze naar de middelbare school gaan.

Jillz Kinderdagverblijf en BSO KindZijn hebben veel met elkaar gemeen. Zo hebben we hebben dezelfde insteek met betrekking tot de begeleiding van kinderen. De kleinschaligheid, het persoonlijke contact met kinderen en ouders, het pedagogische beleid en de bekwaamheid van goed opgeleid en betrokken personeel.

 

Bezoek de website van Jillz Kinderdagverblijf!

 

Modderdag Jillz Kinderdagverblijf Peuterplus Jillz Kinderdagverblijf