KindZijn een kleinschalige buitenschoolse opvang in Amstelveen.

Wij willen de kinderen goed leren kennen omdat dit de basis vormt voor een goede relatie welke wij nodig achten voor de opvang die wij bieden. Met elkaar willen wij ouders in laten zien dat KindZijn, naast thuis, de plek is waar het kind leert en zich ontwikkelt. Daarbij vinden we goed contact met zowel kinderen als ouders van groot belang.

Sport en beweging
Bewegen is leuk, het is belangrijk dat kinderen daar plezier aan beleven en gemotiveerd raken. Dat kan door bijvoorbeeld uitdagende situaties te creëren en ervoor te zorgen dat de kans op succes groot is. Daarnaast is bewegen goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. De activiteiten zijn erop gericht dat kinderen leren samenwerken, respect hebben voor spelregels en omgang met zowel winnen als verliezen. De pedagogisch medewerkers en het kind krijgen door de activiteiten kennis en inzicht over de motorische vaardigheden. Ten slotte zorgt beweging voor een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van kinderen.

De kracht van spelen.
Spelen is leuk, leerzaam en belangrijk voor de ontwikkeling. Het is een voorbereiding op het leven later.

Spelen is zo veelzijdig. De straatspelletjes houden kinderen gezond en fit, maar helpen vooral ook om lenig en snel te worden, om gevaren.

Vrij spel en georganiseerde activiteiten zijn belangrijke onderdelen van het aanbod bij KindZijn. In het vrije spel bepalen de kinderen zelf op een spontane manier de inhoud en het verloop van het spel. Vrij spelen is bij uitstek een situatie waarin kinderen op zichzelf kunnen zijn en leren door doen. Ons doel hierbij is dat het kind echt het gevoel heeft dat hij of zij bepaalt wat er gebeurt en er sprake is van hun eigen werkelijkheid. Het kind is met grote aandacht betrokken bij de activiteit en het zal samengaan met een positief gevoel.

Naast vrij spel zijn er ook georganiseerde activiteiten. Daarin spelen pedagogische medewerkers een actieve sturende rol. Deze activiteiten worden uitgevoerd met een vooropgezet doel en leiden dan ook naar een vooraf bedacht resultaat. Dit betekent niet dat kinderen geen actieve rol kunnen hebben. Zij kunnen ook onderwerpen voor activiteiten bedenken en die (gedeeltelijk) zelf leiden.

Natuurbeleving

Door regelmatig een tijd in de natuur te zijn worden kinderen meer bewust van hun omgeving. Ze scherpen hun zintuigen en leren zo hun eigen mogelijkheden en grenzen kennen. Ze ervaren het weer en weersveranderingen, de jaarlijkse cyclus van zomer, herfst, winter, lente en kunnen zich verwonderen over alles wat groeit en bloeit. Door zand, planten, bomen, beestjes en alle andere dingen in de natuur te onderzoeken doen ze spelenderwijs allerlei ervaringen op. En leren ze ook om om te gaan met de onvoorspelbaarheid van de natuur.

De paarden
Kinderen hebben van nature een onbevangenheid, nieuwsgierigheid en authenticiteit die hen makkelijk verbindt met dieren. Op de woensdagmiddag is er de mogelijkheid om mee te gaan naar de paarden op manege de Brink in Aalsmeer. De kinderen zullen spelenderwijs om leren gaan met de paarden en daardoor een persoonlijke groei doorgaan. Ze kunnen bij paarden zichzelf zijn en een vriendschap opbouwen, gewoon door te zijn wie ze zijn.

Voetbaltraining

Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen deelnemen aan de voetbaltrainingen. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren en opgeleide voetbaltrainers.

De kinderen komen in teams terecht van hun eigen leeftijd, dit is belangrijk voor de belevingswereld en handelingsniveau van het kind. Voetbaltrainingen en het spelen van voetbalwedstrijden kunnen een bijdrage leveren aan verschillende ontwikkelingsgebieden als; de sociaal- emotionele ontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling. Maar ook de overdracht van normen en waarden en het ontwikkelen van persoonlijke competenties. Denk aan speelplezier, mogelijkheid om samen een team te gaan vormen waar samenspel en spelregels bij horen, dezelfde interesses delen waar ook weer vriendschappen door ontstaan, samen winnen en verliezen, op verdedigende en aanvallende posities leren spelen, kans om te scoren, juichen na een doelpunt, leren omgaan met een bal zoals het leren schieten en dribbelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings