Paardrijden bij Riga Ranch

Samenwerken met Riga Ranch

KindZijn & Riga Ranch gaan samenwerken!

Op de vrijdag gaan we tijdens de opvanguren wekelijks uitstapjes maken naar de Riga Ranch.  En na de zomervakantie 2015 zullen we de Riga Ranch ook op de woensdag bezoeken. Er worden 2 projecten opgestart.

 

kindzijn-mag-logo   &   logo Riga-Ranch

Twee projecten op de Riga Ranch

  1. Paarden verzorgen en buiten zijn in de natuur zijn
    Kinderen hebben van naturen een onbevangenheid, nieuwsgierigheid en authenticiteit die hen makkelijk verbindt met dieren. Naast de Haflingers die er worden gehouden op de Riga Ranch staan er ook vier kleine pony’s. Op spelenderwijs op weg naar persoonlijke groei door te leren om te gaan met paarden en ze te verzorgen. Ieder jaar worden er weer veulentjes geboren, iets wat wij met kinderen van dichtbij kunnen mee maken. Een dag op de Riga Ranch is ook het buiten zijn in de natuur. Door regelmatig een tijd in de natuur te zijn worden kinderen meer bewust van hun omgeving, scherpen ze hun zintuigen en leren ze hun eigen mogelijkheden en grenzen kennen. Ze ervaren het weer en weersveranderingen, die jaarlijkse cyclus van zomer, herfst, winter en lente en kunnen zich verwonderen over groei en bloei. Door zand, planten, bomen en beestjes en alle andere dingen in de natuur te onderzoeken doen ze spelenderwijs allerlei leerervaringen op en leren ze ook omgaan met de onvoorspelbaarheid van de natuur.
  2. Paardrijles
    Ook deze mogelijkheid zullen wij aan bieden. Niet in een grote groep achter elkaar aan rijden of dure instructrice inschakelen voor een priveles. Een paardrijles is veel meer dan dat. Wij zijn van mening dat er meer bij komt kijken denk hierbij aan het verzorgen van het paard, weten welke materialen je nodig hebt, het op een respectvolle manier om te gaan met het paard zodat er vertrouwen en een band tussen het kind en het paard zal ontstaan. De paardrijles zal worden gegeven door een gediplomeerde instructrice. Kinderen kunnen paardrijles krijgen vanaf 6 jaar. Kinderen kunnen paardrijles krijgen vanaf 6 jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.