Sandra Rits

Sandra Rits

Eigenaar / Pedagogisch medewerker

Hallo, ik ben Sandra Rits, mede oprichter en een van de begeleiders van kinderopvang “KindZijn”.

Voordat ik KindZijn heb opgericht heb ik verschillende opleidingen afgerond waarvan de laatste SPH (sociaal pedagogische hulpverlening). Inmiddels beschik ik over de nodige werkervaring, zo ben ik werkzaam geweest op zowel een kinderdagverblijf als een naschoolse opvang. De laatste jaren werkte ik in de gehandicaptenzorg, met zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Deze ervaringen hebben mij als mens rijker gemaakt. Omdat mijn hart bij kinderen ligt en ik graag mijn steentje bij wil dragen aan een goede ontwikkeling van, in dit geval basisschoolkinderen, is het opzetten van een buitenschoolse opvang een unieke kans. Ook omdat er nog steeds sprake is van wachtlijsten betreffende deze vorm van kinderopvang.

Intussen zijn we drie jaar verder sinds KindZijn is opgericht en kan ik alleen maar met trots kijken naar wat er nu staat. Ik haal veel voldoening uit de dagelijkse opvang van kinderen, het plezier dat de kinderen beleven, hun verhalen en kunstwerken die ze creëren. Vanwege het kleinschalige karakter van de opvang leer je naast de kinderen ook de ouders goed kennen. Het persoonlijke contact is voor mij een absolute meerwaarde.

Susana Morais

Susana Morais

Pedagogisch medewerker

Hallo allemaal,

Ik ben Susana Morais.
Ik heb de opleiding ‘Pedagogisch Medewerker’ niveau 4, aan het ROC Maalderij afgerond.
Al vanaf dat ik een jaar of 5 was wist ik dat ik later met kinderen wilde gaan werken.
Het werken bij KindZijn vind ik erg leuk en wat mij het meest aanspreekt is het feit dat de kinderen zelf mogen kiezen wat ze willen doen en met wie ze dat willen doen.
Dit geeft kinderen de mogelijkheid om kind te zijn en goed gebruik te maken van hun vrije tijd.
KindZijn is een leerzame stageplek waar je als stagiaire goed begeleid wordt en waar elke dag weer een nieuwe bijzondere dag is.

Erica de Nijs-Thomson

Erica de Nijs-Thomson

Pedagogisch medewerker

Hallo ik wil mij even voor stellen.

Sinds februari 2019 ben ik komen werken bij “kinderopvang KindZijn”
Wat een leuk team is dat zeg en wat een leuke kinderen allemaal.

Ik zal mij even voorstellen.

Ik ben Erica de Nijs-Thomson, ben getrouwd en heb twee volwassen jongens en twee schatten van schoondochters.

Verder ben ik dol op mijn hond en heb ik nog een kat, papegaai, parkieten en een aquarium.

Mijn hobby’s zijn dus mijn beestjes en vooral veel wandelen met de hond. Dit kan in de buurt, op het strand of in het bos. Gelukkig heb ik dit allemaal in mijn woonomgeving Hillegom.

Werken met kinderen vind ik heerlijk. Na dat ik mijn opleiding Mode kleding had afgerond en daar geen werk in kon vinden ben ik bij een supermarkt gaan werken, als mijn kinderen van school kwamen was ik oppasmoeder van in het totaal 11 kinderen.Ik vond dit zo leuk dat ik gelijk ben gaan solliciteren toen er bij ons een BSO gestart werd. Daar aangenomen heb ik werkend mijn thuis opleiding SPW 3 gedaan. Gaandeweg heb ik steeds meer opleidingen en cursussen gevolgd.

Buiten een pedagogische medewerker ben ik ook een kindercoach. Ik vind het prachtig om echt naar de kinderen te kijken, te zien hoe ze zich ontwikkelen en hoe ik het beste bij hun naar boven kan krijgen.

Daarom vind ik het heerlijk om bij dit fantastisch bedrijf te mogen werken, hier krijgen de kinderen de kans om zich zelf te zijn en mogen ze zichzelf uit dagen om meer uit zich zelf te krijgen en ik hoop hier aan deel te mogen nemen.

Nu weet u iets meer van mij, tot ziens bij kinderopvang KindZijn waar de kinderen echt kind mogen zijn.

Femke Teelker

Femke Teelker

Pedagogisch medewerker

Lieve allemaal,

We zijn bijna twee maanden verder na mijn eerste werkdag bij KindZijn.
Het was erg leuk om kennis te maken met de kinderen, ouders en collega’s.
We hebben al veel leuke dingen gedaan met elkaar. Zo zijn we in de herfstvakantie naar het Amsterdamse bos geweest, hebben we lekker gegriezeld in het kleine spookhuis tijdens Halloween en wat dacht je van de super gezellige ouder avond. Daar kan ik wel aan wennen hoor.
Verder heb ik veel spelletjes gedaan met de kinderen. Een van mijn favoriete spellen is stratego.
Wat een geluk dat ik dat nu volop kan doen met de kinderen op woensdag.
De skelters bij de Sportlaan zijn ook helemaal geweldig. Gelukkig zijn ze groot genoeg en kan ik lekker rondjes toeren langs de sportvelden. En dan een hele stoet kinderen achter me aan op fietsen, steppen enz. Dat is toch genieten.

Op de woensdag mag ik mee naar paardrijles. Wat een stoer gezicht de kinderen op een paard.
Super knap. Ook hebben we een bos rit gemaakt en liep ik mee om te begeleiden.

De Benderslaan wordt ook steeds meer eigen. We zitten dan wel in een klaslokaal, maar na school is het KindZijn. We spelen heerlijk buiten. Touwtje springen, voetballen en lekker fietsen.
Binnen kunnen de kinderen spelen in de bouwhoek, huishoek en op de gang in de boomhut.
Maar wat ik zo leuk vind, is dat de kinderen ook erg van tekenen houden. Hartstikke gezellig zitten we dan met elkaar aan de tafel met een muziekje erbij. Laats hebben we allemaal tekeningen gemaakt over Sinterklaas en kwamen de pepernoten ook op tafel.
Ook het spel pesten wordt steeds meer gedaan.

Kortom: het is erg leuk bij KindZijn!

Groetjes Femke