Herfstvakantie

De herfstvakantie zit er voor de meeste kinderen alweer op, wat hebben we het weer leuk gehad! Iedereen heeft zich weer kunnen opladen voor de komende weken.

Het weer zat in het begin van de week niet echt mee, het was echt herfstweer, maar daar trokken wij ons niks van aan! Na maandag een dagje op de opvang te zijn gebleven en lekker te hebben geknutseld en gespeeld was het dinsdag tijd voor een heerlijk dagje naar het bos. Met een ingepakte lunch en bewapend met regenlaarzen en regenjassen zijn we om 11.00 uur in de Stints gesprongen en naar de geitenboerderij gereden. Vanaf daar zijn we na een rondje door het doolhof het bos in gewandeld en hebben we kastanjes gezocht. Wat lagen er nog een hoop, iedereen had zijn eigen tasje en kon zo de kastanjes verzamelen om ze mee naar huis te nemen. Na ander half uur zoeken en een lekkere lunch zijn we verder gelopen, lekker door de bossen struinen en klimmen en klauteren over en in de bomen. Bij het groot kinderbad zijn we nog even gestopt om in de speeltuin te spelen en om 15.00 uur was het weer tijd om richting de Stints te wandelen en terug te gaan naar de opvang. Op de opvang was iedereen moe en voldaan en was er nog een beetje tijd om te tekenen, spelen of een filmpje te kijken.

Op woensdag was het weer al iets opgeknapt en stond er weer wat leuks op de planning! ’s Morgens was er tijd om te spelen en na de lunch zijn we naar de Bloemenpluktuin geweest. Bij de Bloemenpluktuin mochten de kinderen pompoenen uithollen en snijden tot mooie, enge of grappige gezichten. De pompoenen werden door iemand van daar opengesneden en daarna mocht iedereen zijn eigen gezichtje erop tekenen. Daarna kon het leegscheppen beginnen en dat bleek nog een heel karwei! Als de pompoen leeg was lagen er speciale mesjes waarmee je het gezichtje kon uitsnijden. Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag en met af en toe een beetje hulp kwamen de mooiste creaties tot leven.
De kinderen die na een tijdje klaar waren konden lekker gaan spelen in de speeltuin of boomhut en zo wachten tot iedereen klaar was. Om 16.00 uur was iedereen klaar en zijn we met een hoop mooie pompoenen rijker terug gekeerd naar de opvang waar al een aantal ouders op ons stonden te wachten.

Donderdag en vrijdag waren twee dagen waarin we niks gepland hadden en we op de opvang bleven. Het weer was helemaal opgeknapt en er was af en toe zelf een zonnetje te zien. De kinderen konden heerlijk hun eigen gang gaan op de opvang met wat zij het aller leukste vinden en omdat het lekker weer was betekende dat voor veel kinderen buitenspelen!